Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ebből tudhatod, hogy tökéletesen érett az avokádó

default user icon
MME
Rendkívül egyszerű, de nagyon hatékony trükköt mutatunk, hogy mostantól mindig tökéletesen érett avokádót választhass a boltokban!

Avokádó sokféle létezik. Lehet a színe zöld, de barna is. Lehet a héja sima és érdes. Vannak apróbb és nagyobb példányok, körte formájúak és kerekded is. A boltok polcairól önmagában már ezért sem egyszerű kiválasztani a zamatos, érett és egészséges gyümölcsöt. Annyi bizonyos, hogy a valóban érett avokádó a vajhoz hasonló állagú, könnyen szeletelhető, krémesen lágy, édeskés, picit talán a dióra emlékeztet az íze. Inkább a zöldségekhez hasonlít, pedig valóban gyümölcs, amelyből például különlegesen finom avokádókrém készíthető.

Felhasználásának valójában csak a fantázia szabhat határt. Salátaként, krémlevesként, pizzafeltétként is remekül megállja a helyét, nem beszélve a hűsítő avokádó smoothie-ról, ami tökéletes napindító ital lehet, hiszen igazi energiabomba testnek, léleknek egyaránt.

Az avokádó nem véletlenül népszerű

Ha te is kedveled ezt a különleges gyümölcsöt, akkor biztosan találkoztál a bosszantó problémával, hogy amikor megvetted az avokádót, az még vagy nagyon kemény és éretlen volt, vagy már túlérett és emiatt ki kellett dobni a felét. Nos, ha így van, akkor reményeink szerint örömmel veszed ezt az egyszerű, de annál hatékonyabb trükköt. Próbáld ki, és mostantól mindig tökéletesen érett, krémes avokádót választasz a zöldséges pultról.

Honnan tudhatod tehát, hogy érett az avokádó?

Onnan, hogy egyszerűen lepattintod a szárát... Hihetetlen, de tényleg ennyi az egész! Vagyis majdnem. Ha valóban érett és azonnal fogyasztható az avokádó, a szár helyén vajszínű pontot látsz. Ha még éretlen a gyümölcs, a szár helye biztosan zöld, illetve, ha már túlérett, akkor sötétebb, barnás árnyalatú lehet.

Ha eddig úgy próbáltál avokádót választani, hogy nyomogattad, kapargattad a héját a körmöddel, akkor most már tudod, létezik ennél jóval egyszerűbb és tényleg bevált megoldás. Persze, ha igazán zamatos gyümölcsöt szeretnél vásárolni, érdemes a biominőséget választanod. Igaz, hogy picit drágább, de az íze, az állaga, az érettsége miatt mégis jobban megéri, mint a nem biogyümölcsök. Ráadásul ezek az avokádók még nagyobbak is.


Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss