Elkészítés: Egy lábasban összemelegítjüka tejet és a vajat, csipet sóval és a cukorral ízesítjük. Amikor a vaj teljesen felolvadt, folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk apránként a lisztet.Addig keverjük, míg elválik az edény falától, lehúzzuk a tűzről, amikor langyos, egyesével hozzákeverjük a tojásokat.
Közben bőséges olajat melegítünk.
A tésztát csillagcsöves habzsákba szedjük, majd a forró olajba nyomunk a tésztából tetszőleges formákat, kukacokat, köröket, spirálokat. Pár perc alatt aranybarnára sütjük, szűrőlapáttal kiszedjük, papírtörlőre szedjük, majd fahéjjal elkevert porcukorba forgatjuk.
A legfinomabb csokiszószba mártogatva langyosan ez a spanyol fánkféle...
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre