Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csilis bab

MME MME
14 4.1/5
40 perc
egyszerű
átlagos
4 adag

Elkészítés

  1. A chilis bab elkészítéséhez a karikára vágott vöröshagymát olajon megpirítjuk, majd a zúzott fokhagymát is hozzápirítjuk 10 másodpercig. Rászórjuk a pirospaprikát, és felengedjük 1/2 dl vízzel.
  2. Hozzáadjuk a darált húst és fehéredésig pirítjuk. A paradicsompürét vízzel hígítjuk, ráöntjük a darált húsra, megsózzuk, megborsozzuk, és csilipaprikával ízesítjük.
  3. Amikor a hús megpuhult, hozzákeverjük a leszűrt babot és a kukoricát, és 5-10 perc alatt összeforraljuk. A csilis babot forrón kínáljuk.

Megjegyzés

Ha valaki kevésbé csípősen szereti, akkor csili helyett használhat csípős paprikakrémet. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss