hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mexikói csilis bab, virslivel és tésztával

45 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát bő, sós vízben "al dente" állagúra főzzük, majd leszűrjük és félretesszük. 
  2. A hagymát apró kockákra vágjuk, majd elkezdjük pirítani az olajon. Hozzáadjuk a lereszelt fokhagymát, valamint a karikára vágott virslit, és együtt sütjük tovább.
  3. Megsózzuk, megborsozzuk, továbbá ízesítjük az oregánóval, bazsalikommal, cukorral, vegetával és a mexikói fűszerkeverékkel. 
  4. Amikor a virsli kissé megpirult, hozzáadjuk a csilis babkonzervet és a sűrített paradicsomot, majd alaposan összekeverjük, összeforraljuk, és ha kell, tovább ízesítjük.
  5. A kifőtt tésztát összekeverjük a kész virslis szósszal, hőálló edénybe rakjuk, megszórjuk a reszelt sajttal, majd előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt összesütjük. Tálalásnál frissen aprított bazsalikommal szórjuk meg.

Megjegyzés

Aki szereti a mexikói ízeket, annak ajánlom ezt a finom ételt. A friss bazsalikomlevelek nagyon feldobják . - Galcsill

Ezek is érdekelhetnek

Friss