Mexikói csilis bab virslivel és tésztával

45 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tojás

Elkészítés

  1. A tésztát bő, sós vízben al dentére főzzük, majd leszűrjük, és félretesszük. 
  2. A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, majd elkezdjük pirítani az olajon. Hozzáadjuk a lereszelt fokhagymát, valamint a karikára vágott virslit, és együtt sütjük tovább.
  3. Megsózzuk, megborsozzuk, továbbá ízesítjük az oregánóval, a bazsalikommal, a cukorral, a vegetával és a mexikói fűszerkeverékkel. 
  4. Amikor a virsli kissé megpirult, hozzáadjuk a csilis babkonzervet és a sűrített paradicsomot, majd alaposan összekeverjük, összeforraljuk, és ha kell, tovább ízesítjük.
  5. A kifőtt tésztát összekeverjük a kész virslis szósszal, hőálló edénybe rakjuk, megszórjuk a reszelt sajttal, majd előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt összesütjük. Tálalásnál megszórjuk frissen aprított bazsalikommal.

Megjegyzés

Aki szereti a mexikói ízeket, annak ajánlom ezt a finom ételt. A friss bazsalikomlevelek nagyon feldobják . - Galcsill

Ezek is érdekelhetnek

Friss