hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Cézár saláta - az eredeti recept!

MME MME
45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Hal
  • Tej
  • Mustár

Elkészítés

  1. Az eredeti cézár saláta elkészítéséhez a tojások sárgáját a mustárral, a szardellafilével, a gerezd zúzott fokhagymával, a citromlével és a reszelt parmezánnal - botmixer segítségével - pürésítjük, miközben cseppenként hozzáadjuk fél deci olívaolajat. Akkor jó, ha sűrű és krémes. Worcester-szósszal, sóval és borssal ízesítjük.
  2. A saláta leveleket szétbontjuk, falatnyi darabokra tépkedjük, majd tálba tesszük. A koktélparadicsomokat félbevágjuk, és a salátához tesszük.
  3. A csirkemellet sózzuk, borsozzuk, majd 3 cl felforrósított olajon, közepes lángon pirosra sütjük.
  4. Egy másik serpenyőben felforrósítunk 2 cl olajat. A megmaradt fokhagymát megsütjük rajta, majd kivesszük az olajból a fokhagymákat.
  5. A fokhagymás zsiradékon, a serpenyőt néhányszor megrázogatva megpirítjuk a felkockázott kenyeret.
  6. A salátát és a paradicsomot tányérra tesszük. Ráhalmozzuk a pirított csirkemellet, meglocsoljuk az öntettel, meghintjük a kenyérkockákkal, és néhány parmezánforgáccsal díszítjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss