Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Cézár saláta - az eredeti recept!

45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

1.

Egy botmixerrel, a tojások sárgáját a mustárral, a szardellafilével, 1 gerezd összezúzott fokhagymával, a citromlével és a reszelt parmezánnal pürésítjük, miközben cseppenként hozzáadjuk az olívaolajat. Akkor jó, ha sűrű és krémes. A Worcester-szósszal, sóval és borssal ízesítjük.

2.

A salátát leveleire bontjuk, falatnyi darabokra tépkedjük, majd egy tálba tesszük. A koktélparadicsomokat félbevágjuk, és a salátához tesszük. A húst sózzuk és borsozzuk, majd 0,3 dl felforrósított olajon, közepes lángon pirosra sütjük. Egy másik serpenyőben felforrósítunk 0,2 dl olajat. A megmaradt fokhagymát megsütjük rajta, majd kivesszük.

3.

A fokhagymás zsiradékon, a serpenyőt néhányszor megrázogatva megpirítjuk a felkockázott kenyérszeleteket. A salátát és a paradicsomot tányérra tesszük. Ráhalmozzuk a felszeletelt csirkemellet, meglocsoljuk az öntettel, meghintjük a kenyérkockákkal, és néhány parmezánforgáccsal díszítjük.

MÉG TÖBB ISTENI SALÁTA >>> 

DIÉTÁS FOGÁSOK >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss