Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Cézár saláta maradék csirkéből - Wossala Rozina receptje

MME MME
35 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tej

Elkészítés

  1. Elsőként süsd meg a kápiát sütőben, max. hőmérsékleten 15 percig, egyszer forgatva.
  2. Ha megsült, rakd egy tálba, takard le frissen tartó fóliával, mert miután megizzadt, sokkal könnyebben húzod le a bőrét.
  3. Amint kihűlt, turmixold össze vele a reszelt parmezánt, a majonézt, a szardellapasztát, a fehérborecetet, a Worcestert, a füstölt paprikát, a ketchupot és a reszelt fokhagymát.
  4. A morzsát - ami lehet panko is -, egy serpenyőben pirítsd meg. A salátaleveleket mosd meg, itasd fel róluk a vizet, és masszírozd be jól a dresszinggel, keverd hozzá a tépett csirkét.
  5. Úgy tálalj, hogy felfelé építve rétegezd a csirkés salátaleveleket, a morzsát és a reszelt parmezánt. 

Megjegyzés

A recept Wossala Rozina: Konyhakönyv című receptkönyvében jelent meg (BOOOK Kiadó Kft., 2022, 7490 Ft) Fotó: Erdőháti Áron - MME

Ezek is érdekelhetnek