hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Céklás-almás csirketorta

MME MME
4/5
75 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 30 dkg főtt cékla
  • 60 dkg csirkemellfilé
  • 40 dkg krumpli
  • 2 alma
  • 2 evőkanál vaj
  • 1/2 dl tej
  • 6 szelet bacon
  • kakukkfű
  • bors
  • A besamelhez:
  • 2,5 dl tej
  • 5 dkg vaj
  • 3 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál reszelt torma

Elkészítés

Elkészítés: A krumplit megtisztítjuk, feldaraboljuk, sós vízben puhára főzzük. Az almát meghámozzuk, kockákra vágjuk, megfőzzük. Mindkettőt leszűrjük, és kis vajjal és tejjel pürésítjük.

A csirkemellet nagyobb kockákra vágjuk, és 2 evőkanál forró olajra dobjuk, megpirítjuk, sóval, borssal, kakukkfűvel ízesítjük.

A besamelhez a vajon világosra pirítjuk a lisztet, felöntjük a hideg tejjel, beletesszük a reszelt tormát, sózzuk, borsozzuk, és kevergetve sűrűre főzzük.

Kivajazunk egy tűzálló tálat vagy tortaformát, belekarikázzuk a főtt céklát. Leöntjük a tormás besamellel, majd befedjük a csirkemellkockákkal. Rásimítjuk az almás krumplipürét, ráfektetjük a szalonnaszeleteket, és 180 fokon kb. 40 perc alatt megsütjük.

Megjegyzés

Dunszt Zsolt receptje, fotó: Győrfi Viktória, styling: Matis Edit Dodi - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss