Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejfölös-almás kocka

90 perc
bonyolult
átlagos
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

1.

A meglangyosított tejből kiveszünk 6 evőkanálnyit, összekeverjük a szétmorzsolt élesztővel és kb. fél teáskanál cukorral, majd lefedve meleg helyen hagyjuk állni.

2.

A reszelt citromhéjat egy nagyobb tálban összekeverjük a liszttel, 10 dkg cukorral, 1 tojással és egy csipet sóval.

3.

A maradék tejben felolvasztunk 10 dkg margarint. A felfuttatott élesztőt a tálba ötnjük. Kézzel vagy robotgéppel összegyúrjuk a tésztát, majd belekeverjük a vajas tejet is. Letakarva, meleg helyen 30 percig kelesztjük.

4.

Közben meghámozzuk az almát, felnegyedeljük, a magházat eltávolítjuk, majd a gyümölcs húsát kisebb darabokra vágjuk.

5.

Egy nagyobb lábasban felforraluk egy fél pohár vizet, hozzáadjuk a citrom kinyomott levét és 5 dkg cukrot. Beletesszük az almadarabokat, és fedő alatt kb. 3 percig pároljuk.

6.

A tejfölt kikeverjük a maradék tojással és 5 dkg cukorral. Az almát lecsöpögetjük és hagyjuk kihűlni.

7.

A tésztát még egyszer átgyúrjuk, majd kettéosztjuk, kinyújtjuk, és az egyik felét kivajazott tepsibe fektetjük. Ráhalmozzuk párolt almát, és befedjük a másik tésztalappal.

8.

Villával megszurkáljuk, megkenjük a tojásos tejföllel, majd meghintjük a felszeletelt mogyoróval és a maradék cukorral. Végül rámorzsoljuk a maradék vajat, és előmelegített sütőben 200 fokon kb. 30 percig sütjük.

ALMÁS PITE JOGHURTOSAN>>> 

FAHÉJAS-ALMÁS CRUMBLE>>> 

DIÓS-ALMÁS MUFFIN>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss