Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Céklaleves gerslis húsgombóccal

90 perc
rafinált
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A céklát és a zöldségeket megtisztítjuk, majd ízlés szerint felkockázzuk. A vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk, felaprítjuk.
  2. A darált húst ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk az egész tojást és a gerslit, és jól összedolgozzuk. Ezután vizes kézzel kis gombócokat formázunk belőle.
  3. Egy edényben 2-3 evőkanál olívaolajon a vöröshagymát üvegesre pároljuk. Amikor már kellően megpárolódott, először hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, majd a feldarabolt céklát és zöldségeket. Alaposan összeforgatjuk, és pár percig együtt tovább pároljuk. Közben ízlés szerint megszórjuk sóval és őrölt borssal. Ezután felöntjük a vízzel és az almalével, majd beletesszük a húsleveskockát és a húsgombócokat.
  4. Szép lassan készre főzzük, kb. 1 óra alatt puhára fő a húsgombóc és a zöldségek is.
  5. Közben a tejfölt és az reszelt tormát alaposan összekeverjük. Tálaláskor a meleg leves tetejére kanalazzuk a tejfölös-tormát, majd jó étvággyal elfogyasztjuk.

CSORBA LEVES HÚSGOMBÓCCAL >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss