Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csorbaleves húsgombóccal

45 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldségeket megmossuk és meghámozzuk, majd mindegyik felkockázzuk.
  2. Az olajon megdinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a többi zöldséget is, és összepirítjuk. Felöntj 2 liter vízzel, és hozzáadjuk a lestyánt.
  3. A darált húst összekeverjük a rizzsel, a tojással, a az átnyomott fokhagymával, ízlés szerint sóval és borssal. Vizes kézzel kisebb gombócokat formázunk a masszából, és a levesbe tesszük azokat. 
  4. A levest 40 percig lassú tűzön főzzük, azután behabarjuk a liszt és a tejföl csomómentes keverékével. A tűzről levéve a citrom kifacsart levével ízesítjük.

    12 KIPRÓBÁLT ERDÉLYI CSORBA RECEPT! - VÁLOGATÁS >>> 

    TÁRKONYOS CSIRKE ÉS HÚSGOMBÓC: 15 LAKTATÓ, FORRÓ LEVES VACSORÁRA >>> 

    MITŐL ERDÉLYI A CSORBA? TUDJ MEG MINDENT A CSORBALEVESRŐL! >>> 


Ezek is érdekelhetnek

Friss