Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Burgonyás nudli

60 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát héjában megfőzzük, majd áttörjük, aztán összekeverjük a többi hozzávalóval.
  2. Alaposan lisztezett deszkán összegyúrjuk a tésztát, ujjnyi vastag rudakat nyújtunk, és pici darabokra vágjuk, amiket a kezünkkel nudlivá sodrunk.
  3. Gyöngyöző sós vízben puhára főzzük, lecsepegtetjük, leöblítjük, majd egy tálba tesszük.
  4. Olajon vagy zsíron 10 dkg zsemlemorzsát rózsaszínre pirítunk, ezzel keverjük össze a nudlit. Óvatosan kell keverni, rázni, hogy ne nyomorgassuk össze a tésztát. Mákkal, lekvárral, dióval, porcukorral tálaljuk.

    SZEZONÁLIS KEDVENCEINK: MÁKOS NUDLI PORCUKORRAL, AHOGY A NAGYI KÉSZÍTETTE >>> 

    SZILVÁS GOMBÓC ÉS KRUMPLINUDLI - 1 ALAPRECEPTBŐL 2 SZUPER FOGÁS >>> 

    A LEGFINOMABB KRUMPLIS NUDLIK - ÍGY KÉSZÜL AZ OLASZ GNOCCHI >>> 

Megjegyzés



További receptek és fotók a Morzsáló blogban! - Morzsálós Mirza

Ezek is érdekelhetnek

Friss