Előkészítés: A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, és finomra reszeljük. A petrezselymet és a bazsalikomot megmossuk, szárazra rázzuk, és apróra vágjuk. A brokkolit megtisztítjuk, és megmossuk. A gombát megtisztítjuk, és felszeleteljük.
Elkészítés: Enyhén sózott forró vízben megfőzzük a Magital tésztát, leszűrjük és a tészta főzőlevéből 1,5 dl-t félreteszünk. Közben forró vízben puhára főzzük a brokkolit és leszűrjük. A gombát 1 kanál olívaolajban megpároljuk. A mártáshoz tálban összekeverünk 1 evőkanál olajat, a mustárt, a fokhagymát, a vöröshagymát, a petrezselymet, a bazsalikomot, a bort és a szardellapasztát. Összerázzuk a tésztát a mártással, belekeverjük a brokkolit és a gombát. Ha túl száraznak ítéljük az ételt, a tészta főzővízéből hozzáöntünk egy keveset. Ízlés szerint sóval és borssal fűszerezzük. Azonnal tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre