Elkészítés: Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Közben a húst sózzuk, borsozzuk és kakukkfüvezzük. Majd ezután forgassuk meg lisztben. Melegítsünk egy serpenyőben olajat, s a hús mindkét oldalát süssük meg benne. Amikor kivettük a húst, kenjük meg mustárral és tegyük félre.
Ugyanabban a tálban, amelyben a húst sütöttük, süssük áttetszőre a hagymát, majd keverjük hozzá a fokhagymát, brandyt, alaplevet, majd lassú tűzön sűrítsük be kicsit. Majd tegyük vissza a nyúlhúst ebbe a tálba, fedjük le alufóliával, és 45 percig süssük a sütőben.
Közben készítsük el a vajmártást. Keverjük össze egy tálban a bort, az apróra vágott hagymát, a borecetet és a borsszemeket, forraljuk, amíg a folyadék mennyisége nem csökken a harmadára. Vegyük le alatta a lángot, s darabonként tegyük hozzá a vajat, s minden darabot keverjünk el teljesen, mielőtt az újabb darab vajat beletennénk. Ha az összes vajat beletettük, akkor tegyük bele a citromlevet is. Amikor a vajat tesszük bele, vigyázzunk, ne kezdjen el gyöngyözni az mártás. Ha elkezd gyöngyözni, vegyük le pár pillanatra a tűzről. Erre azért kell figyelni, mert különben kicsapódik a mártásban a vaj. Ekkor tegyünk bele ízlés szerint sót és borsot.
Végül készítsük el a kosaras epret. A leveles tésztát nyújtsuk ki kb. 2 mm vastagságúra, s vágjunk belőle pogácsaszaggatóval akkora köröket, amelyek egy muffin formát 3/4 részt beterítenek. Tegyünk bele sütőrizst, s süssük meg a sütőben.
Ez idő alatt vágjuk apróra az epret, s keverjük össze először a balzsamecettel, majd a borssal, s végül a sziruppal – vagy cukorral. Ha elkészült a kosár, tegyük bele a szirupos epret.
A nyúlcombot a mártással és az epres kosárkával tálaljuk.