hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Barackos-túrós tejfölös lepény

70 perc
rafinált
megfizethető
8 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk. A kétféle lisztet összekeverjük a sóval, tojással, majd a megkelt élesztővel és az étolajjal összegyúrjuk. Egy lágyabb tésztát kapunk. Kelesztőtálba tesszük és duplájára kelesztjük.
  2. Ha megkelt, a tésztát lisztezett felületre tesszük, tepsi méretre nyújtjuk. A nyújtófára gyengéden rátekerjük és a sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. A barackokat vékony szeletekre szeljük, kirakjuk vele a tésztát.
  3. Elkészítjük a tölteléket. A túrót, a tejfölt, a cukrot, a vaníliás cukrot jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat és a pudingport. Alaposan összekeverjük, és ráöntjük a barackos lapra. 200 fokra melegített sütőben 25 perc alatt megsütjük. Ha langyosra hűlt, akkor már szeletelhetjük.

Ezek is érdekelhetnek