Elkészítés: A 4 db tojásból és a többi hozzávalóból szokásos módon világos piskótalapot sütök kapcsos tortaformában.
Amíg sül, elkészítem a krémet. A tejszínt felverem, majd óvatosan, hogy a hab ne törjön össze, hozzákeverem a joghurtot, majd a barackot is beleaprítom. A forró vízben feloldom a zselatint, majd langyosra hűtöm, és ezt is a krémhez keverem. Ízlés szerint lehet hozzá kristálycukrot szórni, ha valaki édesebben szereti, de én nem szoktam.
A kihűlt piskótalapot benne hagyom a formában, eloszlatom rajta a joghurtos krémet. Díszítésként 1 dl tejszínt felverek 1 csomag habfixálóval, és bevonom a torta oldalát, elsimítom, majd mandulával és csokireszelékkel hintem meg, hogy rátapadjon a habra. A tetejére a barackbefőttből szeleteket vágok, és bármilyen alakzatban felrakom, esetleg tejszínhabrózsákkal is felspriccelem.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre