Elkészítés: A túrót 1 tojással, a tejjel, az olajjal, 10 dkg cukorral és 1 csomag vaníliás cukorral jól összedolgozzuk. Hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, majd tésztát gyúrunk belőle. A tésztát nem túl vékonyra nyújtjuk, hogy egy 35×40 cm-es sütőtepsit egyenletesen befedjen. A 3 tojást szétválasztjuk, a tojássárgáját 10 dkg cukorral és 1 csomag vaníliás cukorral habosra keverjük. A tojásfehérjét és a tejszínt kemény habbá verjük (robotgéppel), majd a megdarált mákkal és a reszelt citromhéjjal a tojássárgájához keverjük. Az így kapott mákos masszát a tésztára simítjuk, a fél sárgabarackokat a tetején egyenletesen elosztjuk. Forró sütőben 30-35 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni. Porcukorral meghintve kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!