Zsírjára sütjük a kockázott bacont, majd kiszedjük a serpenyőből. Maradék zsiradékon, pár perc alatt lepirítjuk a lisztbe forgatott karajszeleteket, majd kiszedjük a serpenyőből.
A kockára vágott vöröshagymát üvegesre dinszteljük, amikor majdnem kész, hozzáadjuk az áttört fokhagymát.
Amikor a hagyma kész, visszatesszük a serpenyőbe a húsokat, és összesütjük a hagymával, majd fűszerezzük: ráreszelünk két nyers paradicsomot, hozzá adjuk a pirospaprikát, a kakukkfüvet, a babérlevelet, a sót és borsot.
Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és omlósra főzzük a húst.
Ha a hús puha, beletesszük a kockára vágott gombát, és pár perc alatt puhára főzzük azt is.
Kimerünk egy tálba a szaftból, amit a tejföllel csomómentesre keverünk, majd hozzáadjuk az húsokhoz, és a tejfölös habarással pár perc alatt összefőzzük. Krumpligombóccal vagy rizzsel tálaljuk.