Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Aszalt szilvás-mandulás pulykamell almás tócsnival

MME MME
1 4/5
90 perc
rafinált
költséges
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 70 dkg pulykamell
  • 12 dkg aszalt szilva
  • 1 dl vörösbor
  • fél szál póréhagyma finomra vágva
  • 25 dkg gomba finomra vágva
  • 5 dkg bacon apróra vágva
  • 10 dkg aprított mandula
  • 0,5 dl olívaolaj
  • bors
  • bazsalikom
  • 3 dkg zsemlemorzsa
  • Az almás tócsnihoz:
  • hámozott burgonya
  • hámozott alma
  • szerecsendió
  • fahéj
  • bors
  • liszt
  • tej
  • tojás
  • A vörösboros raguhoz:
  • meggybefőtt
  • aszalt szilva
  • vörösbor
  • szerecsendió
  • fahéj
  • szójaszósz
  • borókabogyó
  • koriander
  • vad fűszerkeverék

Elkészítés

Elkészítés: Az aszalt szilvát vörösborba áztatjuk. Az olívaolajban megpirítjuk a szalonnát, a pórét és a gombát. Ízesítjük sóval, borssal, bazsalikommal. Hozzáadjuk a tört mandulát, majd a beáztatott szilvát. Levesszük a tűzről, hűlni hagyjuk.

A pulykaszeleteket kicsit kiklopfoljuk, alufóliára fektetjük, sózzuk. A töltelékbe beleszórjuk a morzsát, majd elosztjuk a pulykaszeleteken. Feltekerjük, az alufóliával légmentesen lezárjuk a tekercseket, majd 160 fokos sütőben 25 perc alatt megsütjük.

Miután elkészült, kicsomagoljuk, és serpenyőben forró olajban átforgatjuk, hogy szép piros legyen.

Az almás tócsnihoz sűrű palacsintatésztát készítünk. Nyers krumplit és hámozott almát teszünk bele. Ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval, fahéjjal. Kevés olajban kisütjük.

A vörösboros raguhoz a borókabogyót, koriandert és a vadfűszereket vízzel felfőzzük, leszűrjük. A befőtt levét a borral elkeverjük. Ehhez és a főzethez adjuk a meggyet és az aszalt szilvát. Ízesítjük sóval, szerecsendióval, fahéjjal, szójaszósszal. Keményítővel sűrítjük.

A pulykamelltekerseket ferdén szeletelve, az almás tócsnival és a fűszeres mártással tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek