A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéből a cukorral kemény habot verünk. A sárgáját belekeverjük, majd részletekben a lisztet is beleszitáljuk. Óvatosan dolgozzunk, hogy a hab ne törjön össze.
Az almákat meghámozzuk és lereszeljük, majd a cukorral, a vaníliás cukorral és a fahéjjal összekeverjük. A keveréket sütőpapírral bélelt tepsibe lapítjuk. A diót durvára vágjuk és egyenletesen az alma tetejére szórjuk, majd a vajkaramellét is kisebb darabokra vágjuk és a dió tetején eloszlatjuk. Végül a piskótamasszát ráöntjük, és 160 fokos sütőben kb 40 percig sütjük.
Az almalevet a fahéjjal és a vaníliás cukorral felforraljuk, és a kész süteményre locsoljuk úgy, hogy mindenhol érje. Ezután a süteményt egy másik tepsi segítségével átforgatjuk. Ha teljesen kihűlt, a mascarponéval és a cukorral felvert tejszínnel rétegezzük.