Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Meglépte az Aldi: újabb lehetőség a környezettudatos vásárlóknak

default user icon
MME
Vége a zacskókkal szenvedésnek az ömlesztett áruk megvásárlásakor: az üzletben beszerezhető, többször használható edényekben vihetik haza az egyik brit Aldi vásárlói az alap-élelmiszereket illetve a folyékony háztartási szereket. Ezzel nemcsak olcsóbban jutnak hozzá bizonyos termékekhez, hanem a környezetük védelméért is sokat tehetnek azok, akik a vásárlásnak ezt a módját választják.

Az Aldi már évekkel ezelőtt bevezette az újratöltő állomásokat, ahol kezdetben magvakat, majd szárazárukat vehettek azok, akik gazdasági és környezetvédelmi szempontokat figyelembe véve lemondtak az előrecsomagolt élelmiszerek egy részéről. Most az angliai Solihullban található üzletben a cégvezetés egy újrahasznosítással foglalkozó szakmai szövetség támogatásával azt teszteli, hogy miként fogadják a vásárlók az újratöltő állomásokon elhelyezett többször használatos műanyag edényeket, tárolókat – számolt be cikkében a Grocery Gazette.

Az Aldi célja, hogy egyszer használatos műanyag csomagolási hulladékot még tovább csökkentsék. A megoldást – ami tulajdonképpen nem más, mint megvásárolható, újrafelhasználható ömlesztettáru-tartályok – úgy fejlesztették ki, hogy az alkalmas legyen a kulcsfontosságú élelmiszerek (gabonafélék, tésztafélék) és háztartási termékek (pl. tisztító- és testápolószerek) szállítására és tárolására. Ha a vevők kedvezően fogadják ezt az újítást, és saját újratölthető tárolóikba vásárolnak, akkor több üzletben és az internetes vásárlások során is bevezetik ezt a módszert.

Egyes számítások szerint ha valamennyi brit háztartásban hetente csak egy alkalommal töltenének fel egyetlen saját rekeszt, az évente 1,4 milliárd darab, egyszer használatos műanyag csomagolás megtakarítását jelentené. Ez azért is fontos, mert míg a szupermarketek egyre többet tesznek a csomagolás visszaszorításáért, a Greenpace adatai szerint még így is évente legalább 56,5 milliárd darab egyszer használatos műanyag csomagolású terméket adnak el az Egyesült Királyságban.

(Nyitókép: Mindemegtte)

Ajánljuk még:

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss