Kelt tészta
Élesztős tészta készítésekor felgyorsíthatod a kelesztés folyamatát, ha a tállal együtt a meleg vízzel feltöltött mosogatóba állítod a masszát. Az is jó megoldás, ha a még meleg, de már nem használt sütőbe helyezed az edényt.
Finomítás
Alkalmazd bátran ezt a trükköt a sütemények díszítésekor: a cukormáz nemcsak fehérebb, hanem finomabb is lesz, ha víz helyett inkább egy pici tejet használsz az elkészítéséhez.
Halas tipp
A halfilét úgy is kisütheted, hogy előbb bekened olajjal, és befűszerezed, majd alufóliába csomagolod a szeleteket, és így helyezed azokat a tepsibe vagy a serpenyőbe, hogy a puha hús ne tudjon szétesni.
Süteményhez
A vajas tészta kevésbé lesz törékeny, ha egy lapos evőkanálnyi natúr joghurtot vagy túrót is hozzákeversz. Az így kapott, könnyen formálható, nyúlékony masszának ráadásul az íze is különlegesebb lesz.