Elkészítés: A karajszeleteket kissé kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd 2-3 evőkanál olajon fedő alatt egy serpenyőben majdnem készre sütjük, mindkét oldalát szép pirosra. A hús szeleteket kivesszük, egy kivajazott hőálló tába sorakoztatjuk.
A serpenyőben maradt olajhoz (vagy 5 dkg vajhoz) hozzáadjuk a lisztet, halványra pirítjuk. Cseppenként hozzáadjuk a tejet úgy, hogy nem forrhat fel, végül beleadjuk a tojások sárgáit, beleszórjuk a sajtot. Le-levéve a tűzhelyről a tejfölt is hozzákeverve krémmé alakítjuk.
A brokkoli és a karfiol rózsákat sós vízben fél puhára főzzük.
A karajszeleteket megpakoljuk a karfiollal és/vagy a brokkolival, a mártással befedjük, erre még szórhatunk reszelt sajtot, és 200 fokon addig sütjük, míg szép piros nem lesz.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre