Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldséges sárgaborsó-krémleves fűszervajjal

MME MME
45 perc
egyszerű
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A finomra vágott hagymát üvegesre sütjük a felforrósított olajon. Hozzáadjuk a felkockázott répát és burgonyát, majd néhány percig együtt pirítjuk. Hozzákeverjük a leöblített borsót, majd felöntjük az alaplével.
  2. Felforraljuk, megsózzuk és megborsozzuk, majd fedő alatt közepes lángon puhára főzzük. A fűszervajhoz habosra keverjük a vajat a finomra vágott petrezselyemmel és fokhagymával. Alufóliára halmozzuk, rúd alakúra feltekerjük, és a mélyhűtőbe tesszük.
  3. Összeturmixoljuk a levest, hozzáadjuk a tejszínt, valamint a citrom kifacsart levét. A fűszervajról eltávolítjuk az alufóliát, és felszeleteljük. A forró levest 1-1 karika fűszervajjal kínáljuk.

MÉG TÖBB ISTENI LEVES >>> 

Megjegyzés

Igazi téli, melegítő étel a sárgaborsó, amit vitamin- és rosttartalma miatt érdemes minél többször belecsempészni az étrendünkbe.
A sárgaborsó szabályozza a vérnyomást és a koleszterinszintet, remek B1- és B2- és E-vitaminforrás. Folsavban gazdag, és fontos ásványi sókat is tartalmaz. Ráadásul fél óra alatt készíthetsz belőle levest, főzeléket, de akár a palacsintatésztába is keverhetsz belőle! - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss