Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fűszeres répakrémleves répatócsnival

MME MME
45 perc
bonyolult
átlagos
4 adag

Elkészítés

  1. Egy edényben olajat, megfuttatjuk rajta a felaprított hagymát, és üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, a felaprított gyömbért, valamint az őrölt fűszereket, és az egészet összepirítjuk. Ha már illatos, hozzáadjuk a megtisztított és felkockázott répát, és alaposan összeforgatjuk.
  2. Ezután felöntjük az alaplével. Felforraljuk, majd lefedve, kis lángon kb. 30 percig főzzük, amíg a répa megpuhul. A tűzről levéve botmixerrel selymesre pürésítjük. Sóval, barna cukorral és a lime levével ízesítjük ízlés szerint.
  3. répát lereszeljük a reszelő nagylyukú felén. Majd összekeverjük kevés fűszeres liszttel (előzetesen alaposan összekeverjük kurkumával, curryvel, sóval, borssal) és a felvert tojással. Kezünkkel kisméretű lapos pogácsákat formázunk a masszából, és forró olajban ropogósra sütjük.
  4. A levest a tócsnikkal, valamint zöldfűszeres joghurttal tálaljuk.

 

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss