Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldséges puliszka

MME MME
5/5
75 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: Nagyobb lábasban felforralunk egy liter sós vizet az olajjal, hozzáadjuk a kukoricadarát, és kis lángon álladó keverés mellett sűrűre befőzzük. Félretesszük és kihűtjük. A hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A póréhagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk. A paprikát, paradicsomot megmossuk, kicsumázzuk, és nagyobb kockára aprítjuk. A karfiolt, brokkolit apró rózsákra szedjük és megmossuk. A sonkát csíkokra vágjuk. A sajtot lereszeljük.
Elkészítés: Nagyobb serpenyőben felolvasztjuk a vajat, beletesszük a hagymát, üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a póréhagymát, a fokhagymát, és pár percig kevergetve pároljuk. Ezután hozzáadjuk a többi előkészített zöldséget, megsózzuk, borsozzuk, összekeverjük, és lefedve, lassú tűzön kb. 10 percig pároljuk. Kikenünk vajjal egy tűzálló tálat, belesimítjuk a kukoricamasszát úgy, hogy pereme is legyen, majd beleöntjük a megpárolt zöldségkeveréket. Megszórjuk sonkával. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A tejfölbe beleütjük az egész tojást, kissé felverjük, majd a töltelékre öntjük. Végül megszórjuk reszelt sajttal. Betesszük a tálat a sütőbe, és 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük. Kivesszük, kicsit hűlni hagyjuk, majd szeletelve tálaljuk.

Megjegyzés

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 15 perc múlva
1 adag: 1630 kJ/390 kcal

- MME

Ezek is érdekelhetnek