hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldséges-mandulás hústekercsek

65 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tej

Elkészítés

  1. A hússzeleteket vékonyra klopfoljuk. Megsózzuk, olajjal megkent alufóliára fektetjük.
  2. A töltelékhez kevés olajon a felszeletelt póréhagymát, a zöldséget, a mandulát, a fűszereket, sót jól átforgatjuk, pirítjuk, majd megszórjuk sóval, apróra vágott bazsalikommal, ráreszeljük a fokhagymákat, meghintjük borsikafűvel, és aláöntünk kb. fél dl bort. Pár perc kevergetés után el is készül.
  3. Ezt a tölteléket kanalazzuk a hússzeletekre, megszórjuk reszelt sajttal, felgöngyöljük az alufóliával, és előmelegített sütőben 210 fokon 35-40 percig sütjük úgy, hogy aláöntünk 1 dl bort, és figyeljük, ha elpárolgott, akkor újból öntünk alá folyadékot.
  4. Ha letelt a sütési idő, kivesszük a tepsit, leszedjük óvatosan a fóliát a húsokról, és a külsejét meggrillezzük vagy megpirítjuk.
  5. Sült krumplival és bazsalikomos póréhagymás mozzarellás paradicsomsalátával tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss