Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöld minestrone pestóval

MME MME
60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. A zöld minestrone leveshez a hagymákat megtisztítjuk, felaprítjuk, az újhagyma zöldjét félretesszük. Lábasban felforrósítjuk az olívaolajat, és megfonnyasszuk rajta az újhagyma fehér részét és a fokhagymát. Hozzáadjuk a megtisztított, falatnyi darabokra vágott répát és zellert, pár percig pirítjuk. Beleforgatjuk a megmosott, félbevágott és felkarikázott cukkinit, és még 1-2 percig pirítjuk
  2. A zöldségeket felöntjük az alaplével, őrölt rozmaringgal, bazsalikommal, a babérlevéllel ízesítjük, megsózzuk, majd kis lángon, lefedve főzzük a levest addig, amíg a zöldségek majdnem teljesen megpuhulnak.
  3. A leszűrt babot és a tésztát a levesbe forgatjuk. Sózzuk, és további 10 percig főzzük még. Tálaláskor megszórjuk az újhagyma zöldjével és egy kanál pestót rakunk rá. 

Ezek is érdekelhetnek