Elkészítés: A vajat a porcukorral felhabosítjuk, belekeverjük a vaníliás cukrot, hozzáadjuk a lisztet, a sót, a tojássárgáját, a sütőport, majd összegyúrjuk a tésztát. Ha szükséges, adhatunk hozzá 1-2 evőkanál vizet is. Fóliába csomagoljuk, és hűtőben pihentetjük 1 órát.
Ezt követően lisztezett felületen kb. fél cm vastagra kinyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, a közepét kivágjuk, 180 C-ra előmelegített sütőben 10 perc alatt aranyszínűre sütjük.
Az étcsokoládét gőz felett megolvasztjuk, majd a kekszek alját megmártjuk benne, és hagyjuk megdermedni.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre