Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ez nagyot fog szólni! Valentin-napi fehér csokis szerelembomba, amitől garantált a romantika

default user icon
MME
Valentin-nap cukorból sosem elég! Ennek a felismerésnek a nyomán haladva gondoltuk, hogy most hozunk egy olyan szerelembombát, amit ha aktiváltok a konyhában, a detonáció biztosan a párod karjába repít. Készítsétek el ti is ezt a házi Bálint-napi fehér csokit néhány csemegével megspékelve.

A Valentin-nap és az édességek között hosszú és mély kapcsolat áll fenn. A szeretet, a szerelem és az érzelmi kötelékek ünnepe gyakran párosul olyan édességek fogyasztásával, mint a csokoládé, a bonbonok vagy a cukorkák. Ezek olyan, hagyományosan Bálint-napi ajándékok, melyekkel az emberek kifejezik szeretetüket és figyelmüket egymás iránt.

Hozzávalók:

  • 5 dkg csokis keksz
  • 5 dkg mézes keksz
  • 3 dkg szárított áfonya
  • 5 dkg pillecukor
  • 3 dkg magkeverék
  • 5 dkg gumicukor
  • 40 dkg fehér csokoládé
  • kakaópor a szóráshoz

Kémiai tulajdonságainak köszönhetően ezek a csemegék örömöt szerezhetnek, hiszen fogyasztásukkor boldogsághormonok szabadulnak fel az agyban. A következő receptvideónkban látható házi fehér csokis finomsággal hasonló eredményt érhetsz el, ha pedig ajándékba szánod, sokkal nagyobbat szól majd, mintha egy klasszikus, mindenki számára elérhető desszertet emelnél le valamelyik szupermarket polcáról. Íme, a Valentin-napi fehér csokis szerelembomba:

@mindmegette.hu Házilag készített Valentin-napi fehér csoki! #hungary #magyar #neked #nekedbe #nekedbelegyen #foryoupage #foryou #mindmegette #valentinesday #szerelem #csoki #fehércsoki #homemade #házilag #csokoládé #tiktokhun #valentinnap ♬ eredeti hang – Mindmegette.hu - Mindmegette.hu

Ha úgy gondolod, hogy további instrukciókra van szükséged az elkészítését illetően, akkor lentebb megtalálod a Valentin-napi fehér csokis szerelembomba pontos receptjét. Pofonegyszerű desszertről van szó, szóval nyugodtan lepjétek meg vele a párotokat, magatokat Valentin-napon.

Elkészítés:

  1. Egy keverőtálba rakjuk a kézzel nagyobb darabokra tört kekszeket, az áfonyát, a pillecukrot, a magokat, a gumicukrot, és összekeverjük.
  2. A csokoládét apróra vágjuk, a kétharmadát egy tálban vízgőz felett kevergetve 39 fokosra olvasztjuk. Használjunk maghőmérőt. Amikor elértük a kívánt hőmérsékletet, adjuk hozzá a maradék csokoládét, ezzel temperáljuk a csokit 29 fokosra.
  3. Az olvadt csokoládét ráöntjük a kekszes, gumicukros keverékre, jól összeforgatjuk, majd az egészet egy sütőpapírral bélelt tepsibe vagy tetszőleges formába öntjük. Elegyengetjük, a felületét meghintjük kakaóporral, és a hűtőbe tesszük 3-4 órára. Ezután kivesszük, és feldaraboljuk.

Neked is bejönnek az ilyen és ehhez hasonló videók? Ha a válasz igen, akkor hasonló tartalmakért nézd meg TikTok oldalunkat, de Youtube csatornánkon is szörfözgess bátran, ha egy jó receptre vadászol.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss