Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vakarcs (hagyományos kenyérféle)

60 perc
egyszerű
olcsó
3 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet, a zsírt, a tejfölt és a sót összekevejük, tésztát gyúrunk belőle. Tejet annyit adunk hozzá, hogy egybefüggő tésztát kapjunk.
  2. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, és a tésztát tepsibe tesszük. A tetejét derelye vágóval vagy késsel bevagdossuk. 200 fokos sütőbe tesszük és aranybarnára sütjük.
  3. Tartalmas levesek mellé szuper választás lehet.

CIGÁNY KENYÉR (PUNYA)>>> 

ZÖLDFŰSZERES CSIGA-KENYÉR>>> 

TÖNKÖLYBÚZÁS HÁZI KENYÉR>>> 

Megjegyzés

Gulyásleveshez, krumplileveshez kiváló kenyér helyett. - Pintér Virág

Ezek is érdekelhetnek