A vajas-tejfölös pogácsa tésztájához először 1/2 dl tejben egy teáskanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt.
A lisztet tálba szitáljuk, hozzákeverjük a sót, a vajat, a maradék cukrot, a tejfölt, a tojásokat, végül a felfuttatott élesztőt. Alaposan összegyúrjuk, hogy sima, fényes tésztát kapjunk. Meleg helyen, körülbelül 30 percet kelesztjük.
A kelt tésztát kinyújtjuk és meghajtogatjuk: felülről lefelé, lentről felfelé, jobbról balra az egyharmadát, a másik harmadát pedig alája hajtjuk. Utána pihentetjük nagyjából 10-15 percig, majd megismételjük a hajtogatást.
A kelesztést követően 2,5 cm vastagra nyújtjuk a tésztát, keresztbe és hosszába becsíkozzuk, majd 4-5 cm átmérőjű pohárral kiszaggatjuk.
A tetejét felvert tojással megkenjük, majd 200 fokra előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük.