Elkészítés: A tésztához a lisztben a vajat szétmorzsoljuk, a többi hozzávalóval összegyúrjuk, letakarva 15 percig pihentetjük.
Vékonyra nyújtjuk, megkenjük olajjal, megszórjuk a reszelt sajttal, és hosszanti oldaláról kezdve szorosan feltekerjük, mint a bejglit. A két végéről középre hajtjuk, lenyomkodjuk, újra pihentetjük kb. 15 percig.
Kb. ujjnyi magasságra kisodorjuk, közepes pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, sütőpapírral bélelt nagy tepsibe sorakoztatjuk, és meleg helyen kelesztjük 1 órát.
Tetejüket lekenjük tojással, csipet sajtot teszünk rájuk, és előmelegített 220 fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.
Langyosan tálalhatjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre