hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Omlós vajas pogácsa

120 perc
rafinált
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A lisztet 20 dkg vajjal elmorzsoljuk, az élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk, a tejfölt és a megkelt élesztőt a tészta közepébe öntjük, hozzáadjuk a sót is és összegyúrjuk.
  2. A kész tésztát vékonyra nyújtjuk, majd a maradék 5 dkg olvasztott vajjal lekenjük, és feltekerjük, mint a bejglit. Egy sodrófával ellapítjuk, és 20 percig letakarva kelesztjük. Ezt még kétszer 2-szer megismételjük. Végül ujjnyi vastagságúra sodorjuk, a tojássárgájával lekenjük, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
  3. Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk a pogácsákat, még fél órát kelni hagyjuk, majd 200 fokos, előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. 

Megjegyzés

Finom,omlós pogácsa. - ditti56

Ezek is érdekelhetnek