Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ungvári kakaós sütemény

45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A margarint a cukorral, a vaníliás cukorral, 1 csipet sóval és a tojásokkal alaposan kikeverjük. A sütőporral elkevert lisztet és a 4 dl tejet felváltva a masszához adjuk.

Megfelezzük /csak úgy szemre/, az egyik feléhez adjuk a kakaóport és 2-3 evőkanál tejet.

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Sütőpapírral kibélelt tepsibe evőkanállal a két színű tésztát - felváltva - átmerjük, ez adja a tarkaságát.

A 180 fokos sütőben kb. 25-30 percig /tűpróbáig/ sütjük. Hűlés után megtölthetjük, ízlés szerint szeleteljük.

Megjegyzés

A süti bármivel tölthető, én most tokaji aszút kevertem össze áfonyadzsemmel, és ezzel öntöttem le. Nagyon sokáig friss marad!

A nevét onnan kapta, hogy Ungvárról látogató rokonok hozták.
- simonani

Ezek is érdekelhetnek