Elkészítés: Beáztatjuk a mazsolát meleg vízbe 15 percre, majd leszűrjük.
Kecés olajon a cukorral megkaramellizáljuk a hagymát, hozzáadjuk a mazsolát és a fenyőmagot. Addig kavargatjuk, míg a fenyőmag aranyszínű lesz. Hozzáadjuk a mentát és a fűszereket, belekeverjük a rizst, felöntjük másfélszeres mennyiségű vízzel, és lefedve addig főzzük, míg a rizs megpuhul. Belekeverjük a petrezselymet.
A paprikákat megskalpoljuk, a csumájukat kivesszük, afűszeres rizzsel megtöltjük, sütőtálba tesszük. A citrom levét egy kevés olajjal ésegy pohárnyi vízzel összekeverjük, a paprikákra locsoljuk, és20 percre előmelegített sütőbe toljuk.
Adhatunk mellé fokhagymás joghurtot tálaláskor.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!