Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött káposzta palóc vidékről

MME MME
75 perc
bonyolult
átlagos
4 adag

Elkészítés

  1. A sonkát ledaráljuk, összekeverjük a megtisztított hagymával és fokhagymával. Ezután hozzáadjuk a zsírt is, majd lábasba tesszük, és lassú tűzön összefőzzük egy kicsit. A fűszereket ízlés szerint adjuk hozzá.
  2. Körülbelül 5 perc múlva hozzáadjuk a darált húst is, és tovább főzzük még öt percig. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a rizst, a fűszerpaprikát, és jól összedolgozzuk.
  3. A káposztát ízlés szerint kimossuk, majd a lefejtett levelekbe göngyöljük a tölteléket és feltekerjük. Lábasba tesszük, felöntjük vízzel, és rátesszük a lecsót. Körülbelül egy óra alatt összefőzzük (ne sokáig főzzük, mert nagyon ragacsos lesz a rizs). 

11 ISTENI SAVANYÚKÁPOSZTÁS FOGÁS - A SZÉKELYTŐL A RAKOTTIG >>> 

ÍGY SAVANYÍTS KÁPOSZTÁT EGYSZERŰEN - LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE >>> 

3 KLASSZIKUS KÁPOSZTÁS ÉTEL, AMIT MINDENKI SZERET >>> 

Megjegyzés

Kránitz Györgyi receptje. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss