A töltelékhez a darálthúst összekeverjük a tojással, sóval, fűszerpaprikával, borssal, az apróra vágott vöröshagymával és az összezúzott fokhagymával. A tisztára mosott, jól lecsöpögtett rizst csak a legvégén adjuk hozzá. Ezt is jól beleforgatjuk.
Ha a káposztát túl savanyúnak találjuk, akkor kimossuk, és alaposan kicsavarjuk. Egy nagyobb edényben az apróra vágott vöröshagymát megfonnyasszuk az olajon. Levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a pirospaprikát is. Az egyharmad részét a hagymának kivesszük az edényből, félretesszük, ezt a rétegek közé tesszük majd.
Az edény alján lévő hagymára teszünk kb. 1- 2 cm magasan a káposztából, majd a töltelékből golyókat formálunk, és a káposztára szép sorjában ráhelyezzük. A felszeletelt kolbászból, szintén kb. az egyharmadát a golyók közé tesszük, egy kevés nem túl apróra vágott fokhagymát szórunk, és meg is borsozhatjuk. Majd folytatjuk a következő sorral. Újból káposzta, hagymás alap, majd töltés. A tetejére káposzta, pár szelet kolbász és egy kevés a paprikás-hagymás alapból kerül, és megborsozzuk.
Óvatosan felöntjük annyi, lehetőleg forró vízzel, hogy elfedje, sőt egy kicsit magasabbra is érhet. Miután felforr, közepes lángon főzzük. Megkóstolhatunk egy tölteléket, és ha puha a rizs, akkor már biztos, hogy jó is.Tejföllel tálaljuk.