Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött káposzta sütőben sütve

MME MME
> 90 perc
bonyolult
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
  • 1 fej savanyú káposzta
  • 50 dkg savanyú aprókáposzta
  • 1 mk egész bors
  • 1 mk egész kömény
  • 3-4 szelet füstölt hús
  • 3-4 db babérlevél
  • víz
  • A töltelékhez:
  • 1 kg darált hús
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 tk só
  • 1 mk őrölt kömény
  • 1 mk őrölt bors
  • 1 ek pirospaprika
  • 1,5 ek rizs (nyers)
  • 2 db tojás
  • A rántáshoz:
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 ek étolaj
  • 3 ek liszt
  • 1 ek pirospaprika
  • 2,5 dl hideg víz

Elkészítés

  1. A töltelékhez a darált húst, a meghámozott, lereszelt hagymát és fokhagymát, a sót, a borsot, a köményt, a rizst, a tojást, a pirospaprikát jól összedolgozzuk.
  2. A savanyú káposztát leveleire szedjük, az ereket kivágjuk. A káposztaleveleket szépen megtöltjük a darált húsos töltelékkel.
  3. Egy sütőedényt kibélelünk az apró káposztával. Sorba rárakjuk a töltött káposztákat. A tetejére rakjuk a füstölt húst. Belerakjuk az egész borsot, a babérleveleket (3-4 db), és az egész köményt,  majd annyi vizet öntünk rá, amennyi éppen ellepi.
  4. Lefedjük alufóliával, majd a 220 fokra előmelegített sütőbe rakjuk, megvárjuk meg amíg felforr, ezután a hőfokot visszavesszük 150-re, így sütjük 2 órán át.
  5. Ezalatt megcsináljuk a rántást. Az olajat felhevítjük, beletesszük a felaprított hagymát és a lisztet. Ha kicsit színt kap, levesszük a tűzről, hozzáadjuk a pirospaprikát, majd felengedjük fel 2,5 dl hideg vízzel.
  6. Ha letelt a két óra, vegyük ki, a fóliát eltvolítjuk, ráöntjük a rántást, majd visszatesszük, fólia nélkül 30 percre, míg szépen megpirul a teteje.

Ezek is érdekelhetnek

Friss