Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött káposzta disznótorossal

MME MME
1/5
120 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 1 kg savanyú káposzta
  • 1 kis savanyított káposztafej
  • 50 dkg nyers kolbászhús
  • 10 dkg rizs
  • 1 tojás
  • 40 dkg oldalas
  • 2 sertésfarok
  • 20 dkg tokaszalonna
  • 1 evőkanál liszt
  • Disznótorban abalé, egyébként víz

Elkészítés

Előkészítés: A savanyú káposztát hideg vízzel kissé átöblítjük, hogy ne legyen túl savanyú. A fejről épségben lefejtjük a leveleket, a vastag ereit levágjuk.
Elkészítés: A kolbászhúst összekeverjük a rizzsel, a tojással, és a káposztalevelekbe csavarjuk. Nagy edény aljára terítjük a szálas káposzta felét, és rárakjuk a töltelékeket. Közészórjuk az oldalast, a farkat, kevés szalonnát. Befedjük a maradék szálas káposztával, megszórjuk a liszttel, és felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi. Disznótorban abalével szokás felönteni – természetesen ez jóval kalóriadúsabb, mint a víz. Nagyon lassú tűzön kb. 1,5 óráig főzzük. Kevergetni nem, rázogatni szabad.

Megjegyzés

Munka: kb. 35 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 adag: 1287 kcal (vízzel)
- MME

Ezek is érdekelhetnek