A gyalult tököt egy nagyobb tálba tesszük, besózzuk, és állni hagyjuk. Közben pörköltalapot készítünk: a hagymát kevés olajon megdinszteljük, megszórjuk pirospaprikával és hozzáadjuk a kapor felét, aprítva.
Ezután hozzáajuk a felkockázott paradicsomot és paprikát. Lefedett lábosban kb. 8 perc alatt lecsószerű alappá pároljuk.
Hozzáadjuk a tököt, kicsit összeforgatjuk, majd annyi tejet öntünk hozzá, amennyi ellepi, és hozzáadjuk a kapor másik felét is. Lefedett lábosban kb. 15 percigfőzzük, majd fedő nélkül kicsit még összerottyantjuk.
A tejfölből és a lisztből habarást készítünk, majd apránként a főzelékhez adjuk. Folyamatos kevergetés mellett, közepes lángon addig főzzük, amíg besűrűsödik.
Hidegen is isteni! Ráadásul diétás is a kevés liszt miatt. Én már habarás nélkül is csináltam, úgy is összesűrűsödik egy idő után, de szerintem habarással a tuti. Gyakorlatilag elronthatatlan, frissítő főzelék.
Viki Nagyi jól bevált receptje, a család női tagjai 3. - mauglinita
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!