Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pulykamell sörbundában tökfőzelékkel

MME MME
75 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A pulykamellet felszeleteljük, megsózzuk, megborsozzuk. A tojást a liszttel, a szódával és a sörrel simára keverjük, hogy jó sűrű tésztát kapjunk. Az olajat közepes hőfokra melegítjük egy serpenyőben, és lassú tűzön a bundában megmártott hússzeletek mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
  2. A hagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk. Az olajat felforrósítjuk, megfonnyasztjuk benne a hagymát. Hozzáadjuk a tököt, a citromlevet, a leveskockát, és felöntjük 6 dl vízzel. Felforraljuk, és lassú tűzön, lefedve puhára pároljuk.
  3. A lisztet simára keverjük a tejföllel, és a tökhöz adjuk. Összeforraljuk, sóval ízesítjük, végül belekeverjük a felaprított kakukkfüvet. A bundás pulykamellel tálaljuk.

    Még több szuper főzelék recept >>> 

    PULYKÁS FINOMSÁGOK HÉTKÖZNAPOKRA: 100 KIPRÓBÁLT RECEPT >>> 

    Magyaros TÖKFŐZELÉK FASÍRTTAL >>> 

Megjegyzés

Ha nem elég savanykás, citromlével vagy ecettel ízesíthetjük. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss