Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Így lesz tökéletes és látványosan réteges a házi leveles tészta: videón mutatjuk a trükköt

A bolti leveles tészta nagyon megkönnyíti az életünket, főleg úgy, hogy már nemcsak a fagyasztott, hanem a hűtött, sütőpapírral feltekert verziót is mindenhol kapni. Nincs jobb viszont a házi leveles tésztánál, amiből számtalan mennyei finomság készíthető!

Akárcsak a kelt tészták esetében, a leveles tésztáknál is be kell tartani néhány fontos alapszabályt ahhoz, hogy a végeredmény tökéletes legyen. Míg egy kelt tészta attól lesz finom, légiesen könnyed, ha minden alapanyag szoba-hőmérsékletű, addig egy leveles tésztánál minden összetevőnek hidegnek kell lennie! Ez az, amit muszáj észben tartani ahhoz, hogy látványosan réteges legyen majd a végeredmény.

A másik alapszabály, hogy rá kell szánni az időt a házi leveles tészta elkészítésére. A tésztába ugyanis bele kell hajtogatni a vajat, és minden egyes formázás után pihentetni kell a tésztát. Ezt nem lehet megspórolni vagy meggyorsítani, viszont ha türelmes vagy és kitartó, akkor olyan házi leveles tésztád lesz, ami köröket ver majd a boltira!

Nézd meg videón, mi a házi leveles tészta titka!

Mi készíthető házi leveles tésztából?

A leveles tésztából sós és édes sütemények egyaránt készíthetőek. Legyen szó kakaós, fahéjas vagy pisztáciás csigáról, hab- vagy sajtos rolóról, esetleg crossiant-ról, mindegyiknek a leveles tészta az alapja. Ugyancsak ez kell a Wellington-bélszínhez, valamint számtalan vendégváró süteményhez.

Borítókép: Mindmegette/Fanny Konyha

Ezek is érdekelhetnek

Friss