Elkészítés: A hagymát félkarikára vágjuk, majd kevés olajon megpároljuk.
A tofut 4 szeletre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk pici pirospaprikával és köménnyel, félretesszük.
A tejet felmelegítjük, hozzáadjuka zúzott fokhagymát, majd a kockasajtot felolvasztjuk benne, levesszük a tűzről, és elkeverjük benne a reszeét trappista sajtot.
A zsemléket 1/3-2/3-ad arányban felvágjuk, száraz serpenyőben a vágott felüket megpirítjuk, kivesszük. Pici olajat öntünk a serpenyőbe, és a tofuk mindkét oldalát 3-3 perc alatt megsütjük.
A zsemléken elosztjuk a pirított hagymát, rátesszük a tofut, befedjük a zsemlék kalapjával. A sajtmártással és salátával tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre