Elkészítés: A piskótát készítjük el először. A tejet, a vajat, az olajat és a cukrot egy tálba tesszük vízgőz fölé, és kevergetve felolvasztjuk a hozzávalókat. Jó forró legyen. Ezután a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjékből kemény habot verünk, majd egyesével belekeverjük a sárgájákat. Belekeverjük folyamatos keverés mellett a citromlevet is, és vékony sugárban csurgatva a forró cukros tejet is.
Egy 25 x 25 cm-es keretre sütőpapírt applikáltam, és ebbe töltöttem a piskótát, megjegyzem, valamivel nagyobba is nyugodtan mehet. 170 fokon alsó-felső sütéssel 15-20 perc alatt készre sütjük.
A keretből kiszabadítjuk, de papírostul tekerjük fel még melegen a piskótát, és hagyjuk kihűlni.
Innentől kezdve bármivel tölthetjük, én egy kis tejfölös-pudingos-gyümölcsös töltelék mellett döntöttem. Ehhez megfőztem a pudingot. A tej 3/4-ét felforraltam a vaníliás cukorral, a maradék 1/4 részben elkevertem a pudingport. Amikor forrt, belekevertem a pudingos tejet, folyamatosan keverve besűrítettem, majd fóliával lefedve hagytam kihűlni.
A feketeribizli nekem fagyasztott volt, így egy kis lábasban felmelegítettem némi cukor társaságában. Ezután átpasszíroztam az egészet.
A tejfölt elkeverjük porcukorral (attól függ a mennyisége, milyen gyümölcsöt használunk és milyen az ízlésünk), némi vanília-aromával, majd a gyümölcspéppel és a pudinggal. A puding darabos maradhat, ekkor átpasszírozzuk még egyszer (ha szükséges).
A zselatin lapokat hideg vízbe beáztatjuk 5-10 percre, majd kinyomjuk belőlük a vizet, és egy kis tálban pár másodperc alatt megolvasztjuk. Folyamatos keverés közben vékony sugárban a tejfölös alaphoz keverjük, és megvárjuk, míg kissé meghúz.
A kihűlt piskótát kitekerjük, majd a krémmel megkenjük nem túl vastagon a felületének 3/4-ét. Nem az egészet, mert úgyis tolja a tészta magával a krémet. Feltekerjük, fóliába csomagolva a hűtőben dermesztjük 2-3 órát (én egy éjszakát).
Szeletelve, porcukorral megszórva tálaljuk.