Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tepsiben sült húsos tészta kukoricával

45 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Bő, sós vízben kifőzzük a fél kg tésztát.

Mialatt a tészta fő, a darált húst olajon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd ha átfőtt, hozzáadjuk a paradicsomsűrítményt. Amikor átmelegedett, a pohár tejfölt és a kukoricát is hozzáöntjük, jól elkeverjük, megint sózzuk és borsozzuk (csak finoman). Ha elég forró, levesszük a tűzről, összekeverjük a tésztával, belereszelünk 10 dkg sajtot. Összekeverjük.

Kivajazzuk a tepsit, beleöntjük a tésztát, a maradék sajtot ráreszeszeljük, és előmelegített sütőben 200 fokon addig sütjük, amíg a sajt megpirul a tetején.

Megjegyzés

A húst ízesíthetjük még oregánóval, bazsalikommal és kakukkfűvel, attól függ, ki mennyire szereti az olaszos, vad ízeket.
- fahejasalom

Ezek is érdekelhetnek