Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejfölös medvehagymaleves

45 perc
egyszerű
átlagos
2 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A medvehagymát apróra vágjuk, az újhagymát vékonyan felszeleteljük úgy, hogy a zöld szárrészből is kerüljön bele. A krumplit megpucoljuk és kisebb kockákra vágjuk.
  2. Az olajat felhevítjük, hozzáadjuk a felszeletelt újhagymát, majd pár percig pároljuk. Ezután hozzáadjuk az apróra vágott medvehagymát, szintén pároljuk pár percig, hogy kissé összeessen. Hozzáadjuk a krumplit, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk az ételízesítővel, ráfacsarjuk a citromlevet, és felöntjük a vízzel.
  3. Ezután addig főzzük, míg a krumpli teljesen megpuhul, majd levesszük a tűzről, hozzáadjuk a tejfölt, és botmixerrel pépesítjük. Tálalásig melegen tartjuk. (Ízlés szerint egy szitán át is szűrhetjük, hogy a leves selymesebb legyen.)

TOJÁSOS GALUSKA SPENÓTOS-MEDVEHAGYMÁS SZÓSSZAL>>> 

MEDVEHAGYMÁS SAJTKRÉM>>> 

MEDVEHAGYMÁS-SAJTOS CSIGA>>> 

 

Megjegyzés

Tálalás előtt szedjük a krémlevest tányérba, olívaolajjal csepegtessük meg, és ízlés szerint pirítóssal kínáljuk. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss