A medvehagymát apróra vágjuk, az újhagymát vékonyan felszeleteljük úgy, hogy a zöld szárrészből is kerüljön bele. A krumplit megpucoljuk és kisebb kockákra vágjuk.
Az olajat felhevítjük, hozzáadjuk a felszeletelt újhagymát, majd pár percig pároljuk. Ezután hozzáadjuk az apróra vágott medvehagymát, szintén pároljuk pár percig, hogy kissé összeessen. Hozzáadjuk a krumplit, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk az ételízesítővel, ráfacsarjuk a citromlevet, és felöntjük a vízzel.
Ezután addig főzzük, míg a krumpli teljesen megpuhul, majd levesszük a tűzről, hozzáadjuk a tejfölt, és botmixerrel pürésítjük. Tálalásig melegen tartjuk. (Ízlés szerint egy szitán át is szűrhetjük, hogy a leves selymesebb legyen.)