A zöldbab rendkívül egészséges. Számos létfontosságú tápanyag található meg benne, A-, C-, D-, E-és K-vitaminon kívül riboflavin, niacin, tiamin és folsav található a zöldbabban, az ásványi anyagok széles tárháza mellett. A vason kívül kalcium, magnézium, mangán, foszfor, kálium, nátrium és cink található benne.
Jó hatással van a koleszterinszintre, segít stabilizálni a vércukorszintet, a benne található riboflavinnak köszönhetően még a migrénes rohamokat is enyhíti. Ezenkívül gyulladáscsökkentő hatással bír, és az asztmatikus megbetegedésekre is jótékonyan hat.
Emellett rengetegféleképpen felhasználható. A zöldbabból készíthetünk különféle leveseket, főzeléket, salátákat, valamint isteni rakott, csőben sült ételeket készíthetünk belőle - mi most ez utóbbira hoztunk egy zseniális receptet!
Hozzávalók:
- 40 dkg zöldbab
- 2 db tojás
- 3.3 dl tejföl
- só
- bors
- petrezselyem
- snidling
- 20 dkg reszelt sajt