Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejfölös-füstölt sajtos csirkemell

50 perc
egyszerű
átlagos
Hozzávalók
Allergének
  • Tej

Elkészítés

  1. A csirkemellet, ha nem szeletelt, félbevágjuk, a sajtot lereszeljük, a fokhagymagerezdeket fokhagymanyomón átnyomjuk.
  2. Egy tepsibe csorgatjuk az olívaolajat, majd meghintjük sóval és borssal. A tepsibe fektetjük a csirkemellszeleteket, és megsózzuk, megborsozzuk. A sütőt előmelegítjük 195 fokra.
  3. Egy keverőtálba öntjük a tejszínt, hozzáadjuk a tejfölt, egy kevés sóval és a fokhagymával ízesítjük. Beleszórjuk a reszelt sajt egyharmadát, és alaposan összekeverjük az egészet.
  4. A hússzeletekre öntjük a tejfölös-sajtos keveréket, egyenletesen elsimítjuk, majd megszórjuk a maradék reszelt sajttal. Az előmelegített sütőbe toljuk, és nagyjából 30-35 perc alatt pirosra sütjük.
  5. Az elkészült tejfölös-füstölt sajtos csirkét tálalhatjuk salátával, rizzsel vagy burgonyával.

Nézd meg vidón, hogyan készül a sajtos csirkemell!

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss