Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejfölös csirkés tócsni

45 perc
egyszerű
átlagos
2 adag
Hozzávalók
  • 6 db burgonya
  • 30 dkg csirkemellfilé
  • bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db tojás
  • 3 evőkanál tejföl
  • 10 dkg sajt
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 3 ek liszt
  • A sütéshez:
  • 2 dl étolaj
  • A tálaláshoz:
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 2 dl tejföl

Elkészítés

  1. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk. Lereszeljük a durvább részén a reszelőnek. A csirkemellet alaposan megmossuk és szárazra töröljük. A csirkehúst felkockázzuk – próbáljuk minél kisebbre. A húst sózzuk és borsozzuk.
  2. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a tojást, a tejfölt, a reszelt sajtot, a reszelt burgonyát, az apróra vágott petrezselymet és a lisztet. Alaposan eldolgozzuk, majd negyed órát állni hagyjuk. (Esetleg ha nem elég masszív a massza egy kis lisztet adhatunk hozzá, de el ne túlozzuk, mert akkor kiérződik rajta a liszt.)
  3. Egy serpenyőben olajt hevítünk és kis adagokban kisütjük a csirkehúsos-burgonyás tésztát. A korongok mindkét oldalát aranyszínűre sütjük. Minél kisebbek a húsdarabok, annál jobban összeérnek az ízek, és a lepénykék állaga annál lágyabb lesz.
  4. Tányérra szervírozzuk, megkenjük tejföllel, megszórjuk sajttal. 

SPENÓTOS TÓCSNI>>> 

KUKORICATÓCSNI (TARKEDLI)>>> 

SAJTOS-TEJFÖLÖS TÓCSNI>>> 

Megjegyzés

Szombati ebédünk volt, de vacsorára is ajánlom. - ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss