A burgonyát meghámozzuk, megmossuk. Lereszeljük a durvább részén a reszelőnek. A csirkemellet alaposan megmossuk és szárazra töröljük. A csirkehúst felkockázzuk – próbáljuk minél kisebbre. A húst sózzuk és borsozzuk.
Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a tojást, a tejfölt, a reszelt sajtot, a reszelt burgonyát, az apróra vágott petrezselymet és a lisztet. Alaposan eldolgozzuk, majd negyed órát állni hagyjuk. (Esetleg ha nem elég masszív a massza egy kis lisztet adhatunk hozzá, de el ne túlozzuk, mert akkor kiérződik rajta a liszt.)
Egy serpenyőben olajt hevítünk és kis adagokban kisütjük a csirkehúsos-burgonyás tésztát. A korongok mindkét oldalát aranyszínűre sütjük. Minél kisebbek a húsdarabok, annál jobban összeérnek az ízek, és a lepénykék állaga annál lágyabb lesz.