Elkészítés: A csirkemellfilét felcsíkozom vagy felkockázom /kinek hogy tetszik/.
A hagymát durva kockára darabolom, és egy serpenyőben az olívaolajra dobom. Azonnal hozzáteszem a kockázott szalonnát és a karikára vágott sárgarépát. Sózom, borsozom, megszórom egy kis majorannával, majd kb. 5-6 perc pirítás után mehet rá a felkockázott csirkemellfilé és a zúzott fokhagyma. Egy pici vizet öntök alá, és kb. 15 percig lassú tűzön párolom.
Közben a rózsira szedett brokkolit sós vízben 10-15 percig előfőzöm.
Elkészítem a besamelt. Vajat hevítek egy lábasban, majd megszórom a liszttel, és 1-2 percig pirítom. Felöntöm a tejjel és a tejszínnel, fűszerezem fehérbossal és őrölt szerecsendióval. Mikor besűrűsödik, félrehúzom a tűzről.
Kivajazok egy tűzálló tálat, és beleszórom az aljára a száraztésztát. Ezután öntök rá egy kis besamelt, és jöhet a zöldséges csirkehúsos ragu. Szépen egyenletesen eligazítom, és a maradék besamellel leöntöm. Reszelek rá sajtot.
Beteszem a sütőbe. 180 fokon kb. 20-25 percet sütöm. Jó étvágyat hozzá!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre